Tillsammans får vi fler barn att idrotta - och att idrotta längre. Sports Academy är ett initiativ av Great Event, som i sin tur ingår i Färjestad BK's koncern. Vårt främsta syfte är att aktivera barn och ungdomar genom idrottsarrangemang i Karlstad med omnejd.


VARFÖR GÖR VI DET?

Vi tror på att barn och ungdomar mår bra av fysisk aktivitet. Alla våra arrangemang ska genomsyras av glädje, gemenskap och lärande. Vi vill därför vara det naturliga valet vad gäller camp- och cupverksamhet.

Vi ser en negativ trend gällande antal barn och ungdomar som fortsätter att idrotta upp i tonåren. Idag konkurrerar idrotten med en allt större digitaliserad värld där krav och förväntningarna höjs på aktiviteterna. Vår ambition är att arrangemangen ska överträffa dessa förväntningar. Sports Academy ska vara en plattform där människor mår bra, utvecklas och skapar minnen de bär med sig i livet.

Svenskt föreningsliv är i mångt och mycket uppbyggt på ideellt engagemang, där föräldrar och ledare är helt avgörande för att föreningen och verksamheten ska gå runt. Om detta engagemang dör ut kan det i en förlängning bidra till färre möjligheter för barn och ungdomar att idrotta, aktiveras och möta andra barn med gemensamma intressen.

Vi vill arbeta för att vara en attraktiv folkrörelse där ett engagemang i en förening skapar ett stort värde, både för den ideella och den aktiva. Sports Academy arbetar med att öka intäkterna till de lokala- och regionala idrottsföreningarna, samt med återväxt av värmländsk idrott. 25% av omsättningen går därmed oavkortat till föreningarna.

Initiativet gör det möjligt för barnen och ungdomarna att testa nya idrotter, vilket skapar förutsättningar för föreningar att rekrytera nya medlemmar för ett livslångt idrottande.


VAD GÖR VI?

Aktiverar barn och ungdomar

Genom våra arrangemang aktivitetsätter vi tusentals barn och ungdomar årligen. Det gör vi främst genom att arrangera cuper och camper inom olika idrotter, men även som den första arbetsgivaren. Vi vill vara det naturliga valet och den plattform som engagerar barn och ungdomar positivt inom idrott och andra rörelseaktiviteter. 

Erbjuder upplevelser i toppklass

En upplevelse att minnas och bära med sig. Vi vill erbjuda upplevelser av högsta klass där vi värnar om våra deltagare. Från det att anmälan görs till det att väskan packas är vår ambition att det ska bli en positiv upplevelse du bär med dig i ditt fortsatta idrottande. Vi strävar alltid efter att överträffa oss själva och erbjuda våra deltagare en upplevelse av toppklass.

Koordinerar och projektleder

Det krävs en hög genomförandegrad och en noggrann planering med tydliga rollfördelningar innan, under och efter ett arrangemang. Vi erbjuder full service där vi koordinerar och projektleder egna- och externa arrangemang. Vi tar ansvar för hela projektet, från affär till avslut, för att hålla högsta möjliga kvalitet.


HUR VILL VI UTBILDA?

Vi tror på att barn och ungdomar mår bra av att utöva sin sport tillsammans med andra. Vi delar upp de olika sporterna i mindre grupper utifrån deltagarnas ålder. Oavsett campens inriktning (den valda sporten) kommer deltagarnas scheman att följa en röd tråd under veckan, där några aktiviteter är gemensamma för alla barn och ungdomar på plats. Ambitionen med det är att skapa en känsla av att de är en del av något större, där vi gemensamt utbildas inom samma ramar.

Alla våra ledare genomgår en gemensam ledarutbildning innan campen startar baserad på våra värderingar. De genomsyras av glädje, gemenskap och lärande och ska ge ledarna rätt förutsättningar att göra ett bra jobb.


VÅRA VÄRDERINGAR

  • Vi tror på att barn och ungdomar mår bra av aktivitet och rörelse. 
  • Vi värnar om att alla våra deltagare, ledare, föräldrar och funktionärer ska få en sådan bra upplevelse som möjligt. 
  • Vi tror på att barn och ungdomar har rätt till aktivitet och rörelse.

Sports Academy har nolltolerans mot all form av mobbning, kränkningar eller trakasserier. Våra ledare utbildas inför campen i syfte att ge alla deltagare en sådan bra upplevelse som möjligt. I början av campen går vi tillsammans med deltagare igenom ordnings- och förhållningsregler där alla utbildas i hur man är en bra kompis.